Mi történik a megrendelés után?

Megrendelésed jellegétől függően 2 vagy 3 e-mailt fogsz ezután kapni.

 1. E-mailben megkapod a webtárhely szerződést és a domain regisztrációs lapot.
  Ezeket ki kellene nyomtatnod és aláírva visszajuttatni hozzánk szkennelve vagy faxon. (Ha egyik sem oldható meg, akkor postán is visszaküldheted)
 2. Megkapod a tárhely hozzáférési adatokat, amivel a tárhely adminisztrációs rendszerébe tudsz belépni. Itt felveheted az e-mail fiókokat, FTP hozzáféréseket és egyéb, a tárhellyel kapcsolatos beállításokat végezhetsz el.
 3. Ha kértél WordPress telepítést, akkor erről egy külön levélben tájékoztatunk. Ebben fogod megkapni azokat a hozzáférési adatokat, amivel honlapod adminisztrációs felületére beléphetsz.

Fontos kihangsúlyoznunk, hogy a tárhely és a honlap hozzáférési adatok nem ugyanazok. Tehát erre jó ha odafigyelsz.

A tárhely hozzáférési adatokkal a tárhely létrehozásáról kapott értesítés alapján kapott információk alapján tudsz belépni (server3.webhold.hu – régebbi tárhelybérlés esetén admin.webhold.hu vagy server1.webhold.hu vagy server2.webhold.hu), míg a honlapod hozzáférési adataival a http://honlapod.cime/wp-login.php címen tudsz belépni. (WordPress telepítés esetén)

Ha még nincs domain címed, vagy regisztráció alatt van, akkor a megrendelésnél megadott domain cím nem fog rögtön működni. (Ezt csak akkor tudjuk számodra bejegyezni, ha visszaküldted számunkra a szerződéseket és befizetted a tárhely díját.)

Ettől függetlenül honlapodat már használhatod, egy “Alternatív web címen”. Ezt az alternatív címet a tárhely adminisztrációs felületen, belépés után éred el. (Kezdőlap / Alternatív webcím a weboldal eléréséhez. Ez általában úgy néz ki, hogy http://vu1234.metisz.webhold.hu)

Ezen már láthatod új honlapodat, és a jobb oldali belépésre kattintva elérheted honlapod adminisztrációs felületét.

Mennyi időn belül használhatom weboldalamat?

A tárhely hozzáférést és a WordPress telepítést hétköznap 8:00 – 16:00 között 2-3 órán belül beállítjuk számodra, egyéb esetekben (este, hétvégén, ünnepnapokon) pedig általában 24 órán belül beállítjuk neked. Innentől már használhatod honlapodat.

A domain regisztráció az aláírt dokumentumok beérkezésétől számítva 24 órán belül megtörténik, melyről e-mailben értesítést küldünk számodra. Sok esetben már nincs szükség aláírt dokumentumok beküldésére, csak a domain adataiban történt változás vagy az esetleges hibák javításakor.

Mi is ez a WordPress és mit fogok látni a telepítést követően?

A WordPress egy ingyenes honlap motor, amellyel szinte korlátlan lehetőségek tárulnak eléd. Korszerű, biztonságos, magyar nyelvű adminisztrációs felületen kezelheted honlapod tartalmát. (A mi oldalunk is ezzel készült.)

Telepítést követően először egy alap telepítést fogsz látni.

Belépést követően a bal oldali menüpontok közül választva végezheted el oldalad beállításait.

A menüpontok funkciójáról hamarosan egy cikksorozatot indítunk ügyfeleink számára.

FONTOS:
Ha kérted a WordPress telepítést, akkor kérjük, hogy az adatbázis jelszót NE  változtasd meg! Ez esetben honlapod az alábbi hibaüzenetet fogja kiírni: “Hiba az adatbázis-kapcsolat létrehozása során”.
Mit tegyél, ha mégis megváltoztattad véletlenül?

 • Lépj be a tárhely adminisztrációs felületére, és menj az Adatbázisok menüpontba. Itt kattints a “Jelszó megváltoztatása” linkre.
 • Az alap adatbázis jelszót megkaptad e-mailben (Tárgya: Elkészült Word-Press telepítésed) Másold ki az e-mailből a jelszót, és illeszd be az új jelszó helyére.
 • Ha nincs meg már az e-mail, akkor be kell lépned egy FTP programmal a tárhelyre és keresd meg a wp-config.php fájlt. Ezt nyisd meg valamilyen szerkesztő programmal (Például jegyzettömb) és keresd meg azt a sort, ami így kezdődik: define(‘DB_PASSWORD’ …
  Ezt cseréld le erre: define(‘DB_PASSWORD’, ‘UJJELSZO’);
  Itt természetesen az UJJELSZO meg kell egyezzen azzal amit az adatbázisnál jelszónak adtál meg.
 • Ha sehogy sem boldogulsz, akkor írd meg e-mailben ezt az igényedet és elvégezzük ezt a javítást számodra.