Használatra kész weboldal, minden tárhely csomaghoz! 
Tel: +36 20/381 48 91 
Nyitólap → Archív elemek → Tag → frissítés
Tovább
27 2015 máj

Hétvégi karbantartás

A múlt hétvégén szombat délután / este egy nagyobb frissítési folyamatot indítottunk el szervereinken.

A frissítés minden szolgáltatásunkat érintette. Ezek többsége a felhasználók számára nem releváns, azonban biztonsági szempontból fontos frissítések voltak, továbbá teljesítmény optimalizáció is történt.

A frissítés egyik fontos eleme volt a PHP motor frissítése. Mostantól minden oldalunk a php 5.6.7-es verziója alatt fut. Ez alól külön kérésre el lehet térni, de nem javasoljuk ennél régebbi verziók használatát. A WordPress természetesen tökéletesen fut e PHP verzió alatt is, így

Egy fontos változás még, hogy a tegnapi napon a levelezési tanúsítványunkat megújítottuk, így a levelező programok (Outlook, Thunderbird stb) valószínűleg jelezni fogja, hogy új tanúsítványt talált. Ilyenkor csak el kell fogadni az új tanúsítványt, és ha van rá lehetőség, bejelölni, hogy jegyezze meg a program ezt a döntést.

Tovább
12 2013 dec

Wow, itt a WordPress 3.8, számos újítással

Éééés itt van egy nagyon jó frissítés, ami a designt érintette. Teljesen megújult a WordPress vezérlőpult, a fejlesztők most főként a megjelenésre összpontosítottak.
A friss változat a “Parker” nevet kapta.

wp_3.8_overview

Nézzük, mik az újdonságok (forrás a WordPress frissítés képernyője, mert jobban mi se tudnánk megfogalmazni)

Egy modern új forma bemutatása

Az új WordPress vezérlőpult friss, letisztult formavilággal rendelkezik, amely magán hordozza az áttekinthetőség és egyszerűség jegyeit.
Az Open Sans betűtípus nagyszerű, barátságos szövegolvasást biztosít mind az asztali számítógépek, mind a mobileszközök esetében.
Kiváló kontraszt, és nagy, kellemes betűtípus, amellyel könnyebb az olvasás, és öröm a navigáció.

WordPress minden eszközön

A felhasználók a legkülönfélébb módon csatlakoznak az internetre: okostelefonnal, tablettel, notebookkal vagy asztali számítógéppel. Teljesen mindegy, hogy mit használunk, a WordPress bármihez alkalmazkodik, és otthonosan érezzük vele magunkat bármilyen eszközönl is dolgozunk.

A nyolc színsémából biztosan kiválaszthatjuk a kedvünkre valót. Bármelyiket választjuk, a változás azonnali lesz.

Kifinomult sablonkezelés

Az új sablonkezelő felület lehetővé teszi, hogy sablonainkat egy pillantás alatt áttekintsük. Vagy bővebb információra van szükségünk? Egy kattintással továbbléphetünk. Aztán dőljünk hátra, és használjuk a billentyűzet nyíl gombjait minden létező sablonunk teljes felfedezéséhez.

Gördülékenyebb widget-érzés

Húzás-húzás-húzás. Görgetés-görgetés-görgetés. A widget-kezelés bonyolult tud lenni. Az új design-nal áramvonalassá alakítjuk a widget képernyőt.

Nagy monitorunk van? Több widget területen, akár oldalanként felhalmozhatunkk, kihasználva a rendelkezésre álló helyet. Tablet? Elég csak megérinteni egy widgetet a hozzáadáshoz.

Tovább
30 2013 okt

Egy újabb WordPress frissítés 3.7.1

A tegnapi napon máris érkezett egy újabb WordPress frissítés, ezúttal a 3.7.1-es.

11 hibát hivatott javítani, melyek közül számos igen bosszantó lehet.

Programtelepítőnket máris frissítettük a legújabb változatra, így minden tárhely tulajdonos ezentúl ezt a telepítést fogja megkapni.

Tovább
28 2013 okt

Itt a WordPress 3.7 Basie

Beindult a WordPress gyár, máris itt a legújabb verzió, a WordPress 3.7 Basie.

A nevét Count Basie amerikai jazz zenész emlékére kapta, róla pár információt itt olvashatunk

A frissítés pár igen kellemes meglepetést hozott, ezek közül pár:

  • Frissítés a háttérben: Ezentúl a kisebb alverziók frissítése automatikusan megtörénik, tehát például a 3.7 -ről a 3.7.1-re minden gond nélkül frissül honlapunk. Természetesen beállítható, hogy ugyanezt tegye meg a 3.8 -ra váltáskor is, így a frissítések némiképp automatikusan megtörténnek. Bár a fejlesztők igen magabiztosak a “kék gomb” hatásában (amelyre kattintva frissül a WordPress), ettől függetlenül mindenképp ajánlott egy biztonsági mentést megőriznünk az oldalunkról. Nálunk az előző napi mentést a tárhely adminisztrációs rendszerről is vissza lehet állítani, ez csupán pár kattintásba kerül.
  • Erősebb jelszó ajánló: Ezentúl erősebb jelszavakat szükséges beállítani, ami nem csoda, hiszen ma már egy 7 karakteres jelszó sem számít túl erősnek. Ettől függetlenül mi továbbra is ajánljuk az SI Captcha bővítményt, ami megnehezíti a támadók dolgát. Természetesen NE használjunk admin felhasználói nevet WordPress alatt. :)
  • Új keresési találatok: Ezentúl még pontosabban keres a WordPress beépített keresője. Ezentúl nem dátum szerint, hanem relevancia szerint is sorba rendezi a találatokat. Idézet a WordPress frissítési információkból:
  • A találati listák mostantól az alapján kerülnek rendezésre, hogy a keresett kifejezés mennyire illeszkedik a bejegyzésre, nem pedig dátum szerint. Például, amikor a kifejezés a bejegyzés címével mutat egyezést, akkor az eredmények tetejére kerül.

  • Jobb lokalizációs szkriptek: A fordítások készítése még inkább meg lett támogatva, így jobban frissen lehet tartani a megjelenő fordításokat.

További részletek és infók a Codex oldalán.

Érdemes tehát elvégezni a frissítést!

Új ügyfeleinknek természetesen a legújabb csomagot telepítjük mostantól, hogy tárhelyük biztonságban legyen.

Tovább
13 2013 szept

Új WordPress frissítés: 3.6.1

Egy újabb WordPress frissítést kaptunk szeptember 11-én, ami 13 hibát, és pár biztonsági rést tartalmaz. Mindenképpen ajánlott a frissítés erre a változatra, hogy elkerüljük a biztonsági kockázatokat.

Tárhelyünkön a telepítő csomagokat is frissítettük erre a változatra, így az új ügyfeleink már alapból ezt a csomagot fogják megkapni megrendelés után.

További részletek a frissítésről angolul a WordPress Codex oldalán találhatóak.

Ha frissítés után úgy látjuk, hogy valami nem stimmel az oldalunkkal, akkor a biztonsági mentésből vissza tudjuk állítani az előző napi állapotot.