Használatra kész weboldal, minden tárhely csomaghoz! 
Tel: +36 20/381 48 91 
Nyitólap → Archív elemek → Tag → mentés
Tovább
28 2013 okt

Itt a WordPress 3.7 Basie

Beindult a WordPress gyár, máris itt a legújabb verzió, a WordPress 3.7 Basie.

A nevét Count Basie amerikai jazz zenész emlékére kapta, róla pár információt itt olvashatunk

A frissítés pár igen kellemes meglepetést hozott, ezek közül pár:

  • Frissítés a háttérben: Ezentúl a kisebb alverziók frissítése automatikusan megtörénik, tehát például a 3.7 -ről a 3.7.1-re minden gond nélkül frissül honlapunk. Természetesen beállítható, hogy ugyanezt tegye meg a 3.8 -ra váltáskor is, így a frissítések némiképp automatikusan megtörténnek. Bár a fejlesztők igen magabiztosak a “kék gomb” hatásában (amelyre kattintva frissül a WordPress), ettől függetlenül mindenképp ajánlott egy biztonsági mentést megőriznünk az oldalunkról. Nálunk az előző napi mentést a tárhely adminisztrációs rendszerről is vissza lehet állítani, ez csupán pár kattintásba kerül.
  • Erősebb jelszó ajánló: Ezentúl erősebb jelszavakat szükséges beállítani, ami nem csoda, hiszen ma már egy 7 karakteres jelszó sem számít túl erősnek. Ettől függetlenül mi továbbra is ajánljuk az SI Captcha bővítményt, ami megnehezíti a támadók dolgát. Természetesen NE használjunk admin felhasználói nevet WordPress alatt. :)
  • Új keresési találatok: Ezentúl még pontosabban keres a WordPress beépített keresője. Ezentúl nem dátum szerint, hanem relevancia szerint is sorba rendezi a találatokat. Idézet a WordPress frissítési információkból:
  • A találati listák mostantól az alapján kerülnek rendezésre, hogy a keresett kifejezés mennyire illeszkedik a bejegyzésre, nem pedig dátum szerint. Például, amikor a kifejezés a bejegyzés címével mutat egyezést, akkor az eredmények tetejére kerül.

  • Jobb lokalizációs szkriptek: A fordítások készítése még inkább meg lett támogatva, így jobban frissen lehet tartani a megjelenő fordításokat.

További részletek és infók a Codex oldalán.

Érdemes tehát elvégezni a frissítést!

Új ügyfeleinknek természetesen a legújabb csomagot telepítjük mostantól, hogy tárhelyük biztonságban legyen.

Tovább
6 2013 aug

WordPress 3.6 hiba: Nem lehet elmenteni az oldalakat és bejegyzéseket

Ma, mikor pár oldalt frissítettem a legújabb WordPress változatra, észrevettem, hogy ezeknél az oldalaknál nem lehet új bejegyzést vagy oldalt felvenni.

A tartalom ugyan elmentődik vázlatként, de közzétenni nem engedi a rendszer, hanem 500-as szerver hibát kapunk válaszként.
A hiba pontos okát még keressük, de arra rájöttünk, hogy valamiért az aktuális időzónát nem tudja helyesen lekérni a WordPress.

Amíg erre nem találunk szerver oldali megoldást, addig sem kell kétségbe esnünk, mert van megoldás: ehhez pedig a WordPress Vezérlőpultban kell átállítanunk az Időzónát a helyes értékre.

Menjünk a Beállítások / Általános menüpontba, és az időzónánál válasszuk ki a “Budapest” értéket, majd mentsük el a változtatást.

wp_36_hiba

 

Ezt követően már mennie kell a bejegyzések és oldalak közzétételének, legalábbis nálam megoldotta a problémát.