Használatra kész weboldal, minden tárhely csomaghoz! 
Tel: +36 20/381 48 91 
Nyitólap → Archív elemek → Tag → szerver
Tovább
20 2013 nov

Támadás érte szerverünket

A mai napon túlterheléses támadás érte egyik szerverünket, mely során a rajta futó weboldalak nem voltak elérhetőek. Mivel ezen a szerveren fut wp-tarhely.hu oldalunk is, ezért ez sem volt ez idő alatt elérhető.

A támadást 17:50-kor érzékelte rendszerünk, és egészen 20:30-ig tartott. Közben időről-időre elérhetőek voltak az oldalak és a levelezés is (ezt ügyfeleink is jelezték), azonban jelentős fennakadások voltak a szolgáltatásokban.
Sajnos egy ilyen jellegű támadást nehéz kivédeni, mivel sokszor igen kifinomult eszközökkel zajlik.

Rendszergazdánk sikeresen elhárította a problémát, megküzdött az elemekkel. :)
Az ilyen jellegű támadásokról az index írt egy átfogó cikket, technikai beállítottságú ügyfeleinknek ajánljuk olvasásra.

A kellemetlenségért minden érintett ügyfelünktől elnézést kérünk.

Tovább
6 2013 aug

WordPress 3.6 hiba: Nem lehet elmenteni az oldalakat és bejegyzéseket

Ma, mikor pár oldalt frissítettem a legújabb WordPress változatra, észrevettem, hogy ezeknél az oldalaknál nem lehet új bejegyzést vagy oldalt felvenni.

A tartalom ugyan elmentődik vázlatként, de közzétenni nem engedi a rendszer, hanem 500-as szerver hibát kapunk válaszként.
A hiba pontos okát még keressük, de arra rájöttünk, hogy valamiért az aktuális időzónát nem tudja helyesen lekérni a WordPress.

Amíg erre nem találunk szerver oldali megoldást, addig sem kell kétségbe esnünk, mert van megoldás: ehhez pedig a WordPress Vezérlőpultban kell átállítanunk az Időzónát a helyes értékre.

Menjünk a Beállítások / Általános menüpontba, és az időzónánál válasszuk ki a “Budapest” értéket, majd mentsük el a változtatást.

wp_36_hiba

 

Ezt követően már mennie kell a bejegyzések és oldalak közzétételének, legalábbis nálam megoldotta a problémát.