Használatra kész weboldal, minden tárhely csomaghoz! 
Tel: +36 20/381 48 91 
Nyitólap → Archív elemek → Tag → telepítés
Tovább
30 2013 okt

Egy újabb WordPress frissítés 3.7.1

A tegnapi napon máris érkezett egy újabb WordPress frissítés, ezúttal a 3.7.1-es.

11 hibát hivatott javítani, melyek közül számos igen bosszantó lehet.

Programtelepítőnket máris frissítettük a legújabb változatra, így minden tárhely tulajdonos ezentúl ezt a telepítést fogja megkapni.

Tovább
28 2013 okt

Itt a WordPress 3.7 Basie

Beindult a WordPress gyár, máris itt a legújabb verzió, a WordPress 3.7 Basie.

A nevét Count Basie amerikai jazz zenész emlékére kapta, róla pár információt itt olvashatunk

A frissítés pár igen kellemes meglepetést hozott, ezek közül pár:

 • Frissítés a háttérben: Ezentúl a kisebb alverziók frissítése automatikusan megtörénik, tehát például a 3.7 -ről a 3.7.1-re minden gond nélkül frissül honlapunk. Természetesen beállítható, hogy ugyanezt tegye meg a 3.8 -ra váltáskor is, így a frissítések némiképp automatikusan megtörténnek. Bár a fejlesztők igen magabiztosak a “kék gomb” hatásában (amelyre kattintva frissül a WordPress), ettől függetlenül mindenképp ajánlott egy biztonsági mentést megőriznünk az oldalunkról. Nálunk az előző napi mentést a tárhely adminisztrációs rendszerről is vissza lehet állítani, ez csupán pár kattintásba kerül.
 • Erősebb jelszó ajánló: Ezentúl erősebb jelszavakat szükséges beállítani, ami nem csoda, hiszen ma már egy 7 karakteres jelszó sem számít túl erősnek. Ettől függetlenül mi továbbra is ajánljuk az SI Captcha bővítményt, ami megnehezíti a támadók dolgát. Természetesen NE használjunk admin felhasználói nevet WordPress alatt. :)
 • Új keresési találatok: Ezentúl még pontosabban keres a WordPress beépített keresője. Ezentúl nem dátum szerint, hanem relevancia szerint is sorba rendezi a találatokat. Idézet a WordPress frissítési információkból:
 • A találati listák mostantól az alapján kerülnek rendezésre, hogy a keresett kifejezés mennyire illeszkedik a bejegyzésre, nem pedig dátum szerint. Például, amikor a kifejezés a bejegyzés címével mutat egyezést, akkor az eredmények tetejére kerül.

 • Jobb lokalizációs szkriptek: A fordítások készítése még inkább meg lett támogatva, így jobban frissen lehet tartani a megjelenő fordításokat.

További részletek és infók a Codex oldalán.

Érdemes tehát elvégezni a frissítést!

Új ügyfeleinknek természetesen a legújabb csomagot telepítjük mostantól, hogy tárhelyük biztonságban legyen.

Tovább
13 2013 szept

Új WordPress frissítés: 3.6.1

Egy újabb WordPress frissítést kaptunk szeptember 11-én, ami 13 hibát, és pár biztonsági rést tartalmaz. Mindenképpen ajánlott a frissítés erre a változatra, hogy elkerüljük a biztonsági kockázatokat.

Tárhelyünkön a telepítő csomagokat is frissítettük erre a változatra, így az új ügyfeleink már alapból ezt a csomagot fogják megkapni megrendelés után.

További részletek a frissítésről angolul a WordPress Codex oldalán találhatóak.

Ha frissítés után úgy látjuk, hogy valami nem stimmel az oldalunkkal, akkor a biztonsági mentésből vissza tudjuk állítani az előző napi állapotot.

Tovább
15 2013 aug

Új WordPress telepítés verzió

Frissítettük WordPress alapcsomagunk telepítőjét, így az eddigi 3.5.1 helyett most már a 3.6-os verzió fog feltelepülni minden új ügyfélnek.

Ezzel együtt jó hír, hogy a későbbi frissítések is automatikusan megtörténnek, tehát ha kijön például a 3.7-es verzió, akkor rögtön át tudunk állni erre.

Ez már érvényes volt az üzleti wordpress csomag telepítésekor, de az alapcsomagra nem vonatkozott eddig ez a frissítési szabály.

A csomag megtalálható a tárhely adminisztrációs felületen a Webes eszközök / Programok menüpontban, WordPress alap telepítés névvel. Így ha később elölről szeretnénk kezdeni az oldalunkat, vagy csupán egy friss telepítést szeretnénk, 3 adat megadásával telepíthetjük is ezt.

Fontos megjegyeznünk, hogy továbbra sem javasoljuk az admin felhasználói név használatát a wordpress vezérlőpultjához, és már  dolgozunk azon a fejlesztésen, ami nem is fogja engedni az ilyen telepítéseket a jövőben.

21 2013 feb

Mi történik a megrendelés után?

Mi történik a megrendelés után?

Megrendelésed jellegétől függően 2 vagy 3 e-mailt fogsz ezután kapni.

 1. E-mailben megkapod a webtárhely szerződést és a domain regisztrációs lapot.
  Ezeket ki kellene nyomtatnod és aláírva visszajuttatni hozzánk szkennelve vagy faxon. (Ha egyik sem oldható meg, akkor postán is visszaküldheted)
 2. Megkapod a tárhely hozzáférési adatokat, amivel a tárhely adminisztrációs rendszerébe tudsz belépni. Itt felveheted az e-mail fiókokat, FTP hozzáféréseket és egyéb, a tárhellyel kapcsolatos beállításokat végezhetsz el.
 3. Ha kértél WordPress telepítést, akkor erről egy külön levélben tájékoztatunk. Ebben fogod megkapni azokat a hozzáférési adatokat, amivel honlapod adminisztrációs felületére beléphetsz.

Fontos kihangsúlyoznunk, hogy a tárhely és a honlap hozzáférési adatok nem ugyanazok. Tehát erre jó ha odafigyelsz.

A tárhely hozzáférési adatokkal a http://admin.wp-tarhely.hu/ címen tudsz belépni, míg a honlapod hozzáférési adataival a http://honlapod.cime/wp-admin/ címen tudsz belépni. (WordPress telepítés esetén)

Ha még nincs domain címed, vagy regisztráció alatt van, akkor a megrendelésnél megadott domain cím nem fog rögtön működni. (Ezt csak akkor tudjuk számodra bejegyezni, ha visszaküldted számunkra a szerződéseket és befizetted a tárhely díját)

Ettől függetlenül honlapodat már használhatod, egy “Alternatív web címen”. Ezt az alternatív címet a tárhely adminisztrációs felületen, belépés után éred el. (Kezdőlap / Alternatív webcím a weboldal eléréséhez. Ez általában úgy néz ki, hogy http://vu1234.metisz.webhold.hu)

Ezen már láthatod új honlapodat, és a jobb oldali belépésre kattintva elérheted honlapod adminisztrációs felületét.

Mennyi időn belül használhatom weboldalamat?

A tárhely hozzáférést és a WordPress telepítést hétköznap 8:00 – 16:00 között 1-2 órán belül beállítjuk számodra, egyéb esetekben (este, hétvégén, ünnepnapokon) pedig általában 12 órán belül beállítjuk neked.Innentől már használhatod honlapodat.

A domain regisztráció az aláírt dokumentumok beérkezésétől számítva 24 órán belül megtörténik, melyről e-mailben értesítést küldünk számodra.

Mi is ez a WordPress és mit fogok látni a telepítést követően?

A WordPress egy ingyenes honlap motor, amellyel szinte korlátlan lehetőségek tárulnak eléd. Korszerű, biztonságos, magyar nyelvű adminisztrációs felületen kezelheted honlapod tartalmát. (A mi oldalunk is ezzel készült.)

Telepítést követően először egy alap telepítést fogsz látni.

Belépést követően a bal oldali menüpontok közül választva végezheted el oldalad beállításait.

A menüpontok funkciójáról hamarosan egy cikksorozatot indítunk ügyfeleink számára.

FONTOS:
Ha kérted a WordPress telepítést, akkor kérjük, hogy az adatbázis jelszót NE  változtasd meg! Ez esetben honlapod az alábbi hibaüzenetet fogja kiírni: “Hiba az adatbázis-kapcsolat létrehozása során”.
Mit tegyél, ha mégis megváltoztattad véletlenül?

 • Lépj be a tárhely adminisztrációs felületére, és menj az Adatbázisok menüpontba. Itt kattints a “Jelszó megváltoztatása” linkre.
 • Az alap adatbázis jelszót megkaptad e-mailben (Tárgya: Elkészült Word-Press telepítésed) Másold ki az e-mailből a jelszót, és illeszd be az új jelszó helyére.
 • Ha nincs meg már az e-mail, akkor be kell lépned egy FTP programmal a tárhelyre és keresd meg a wp-config.php fájlt. Ezt nyisd meg valamilyen szerkesztő programmal (Például jegyzettömb) és keresd meg azt a sort, ami így kezdődik: define(‘DB_PASSWORD’ …
  Ezt cseréld le erre: define(‘DB_PASSWORD’, ‘UJJELSZO’);
  Itt természetesen az UJJELSZO meg kell egyezzen azzal amit az adatbázisnál jelszónak adtál meg.
 • Ha sehogy sem boldogulsz, akkor írd meg e-mailben ezt az igényedet és elvégezzük ezt a javítást számodra.