Kifelé menő levelek korlátozása

Értesítjük minden kedves Ügyfelünket, hogy a mai nappal a szervereinkről kimenő levelezést jobban szűrjük.

Sajnos az elmúlt hetekben megsokasodtak a kifelé küldött spam tartalmú levelek, és ennek köszönhetően az egyik szerverünk több esetben is ún. „blacklist”-re került. Ez annyit tesz, hogy az ezen a listán szereplő szervertől más szolgáltatók nem fogadnak leveleket.

A spamek küldését általában feltört oldalak okozzák, vagy ahol nincsen letiltva a hozzászólás lehetősége, hanem moderálás nélkül kikerülnek a tartalmak.

Épp ezért a mai naptól a szervereinkről kimenő 25 port forgalmát letiltottuk, csak a hitelesített SMTP és a php által biztosított mail() függvény engedélyezett.

További változások, melyek 2016 október 16 után lépnek érvénybe:

Az SMTP és php mail() küldést is korlátozzuk, naponta maximum 300 levelet küldhetnek ügyfeleink domain címenként. Biztosítani fogunk egy felületet, ahol maximum 24 órára eltérhetnek ettől ügyfeleink (pl hírlevekek kiküldése előtt).

Mit jelent ez Ügyfeleinkre nézve?

A legtöbb ügyfelünk számára ez semmilyen hátrányos dologgal nem jár, és semmi teendője sincsen. Akik nagyobb szűmbna küldenek hírlevelet, nekik egy apró kellemetlenséggel jár, hogy a levelek kiküldése előtt egy felületen meg kell adniuk majd, hogy melyik domainről küldenek ki levelet, és annak a címnek ideiglenesen megemeljük majd a kiküldhető levelek számát.

Módosítanom kell e valami weboldalam forráskódján?

Egyedül akkor kell átállítania a programkódjában valamit, ha a weboldaláról SMTP-n keresztül, és a 25-ös portot használva küldött leveleket. Ezentúl ez nem lehetséges, kötelező a 465-ös portot és SMTP hitelesítést használni.

Amennyiben segítségre lenne szükségük, készégesen megtesszük ezt.

Technikai részletek a beállításhoz:

Kiszolgáló: localhost
Port: 465
Hitelesítés SSL használatával
Hitelesítési adatok: a teljes e-mail cím és a hozzá tartozó jelszó